125 éves az ELMŰ – Élőben vágott, azonnali rendezvényvideó

Rendezvény highlight összefoglaló videó azonnal

Csapatunk jópár éve foglalkozik már rendezvények, konferenciák élménybeszámoló videóinak készítésével melyeket highlight videóknak is nevezünk. Amikor 2018-ban azonban az ELMŰ-ÉMÁSZ felkért minket, hogy készítsünk számukra egy élőben vágott, azonnali rendezvény videót, egyértelművé vált, hogy ez lesz csapatunk eddigi legnagyobb kihívása. Az ügyfelünk  elképzelése az volt, hogy az egész napos születésnapi rendezvényükön több operatőrrel végig pörgős, összefoglaló anyagot forgatunk, azonban ezt közben párhuzamosan meg is vágjuk. így tehát a nap legfontosabb történéseit bemutató eseményvideó este a záró gálán már le is vetíthető. Ez még önmagában nem jelentett gondot.

Rendezvény highlight összefoglaló videó azonnal

Viszont nem csak a megszokott 2-3 percben gondolkodtak, hanem sokkal hosszabb, 8 perces anyagban, megfejelve interjúkkal, melyeket 2 nyelven kellett leforgatni, illetve feliratozni, mindezt szintén aznap. Ha pedig ez nem lett volna elég, a rendezvény egyszerre 4 helyszínen zajlott: Budapesten az ELMŰ székházában, az ELMŰ Sporttelepén, emellett Soroksáron és Fóton is voltak események. A filmet tehát 4 különböző földrajzi ponton készített interjúkból, drónos anyagokból, gimballal, steadycammel, daruval, és kézből készített felvételekből állt össze, melyeket fordítani, feliratozni, zenére vágni kellett – mindezt a záró gála kezdetére. Az utolsó pillanatban kiderült, hogy ráadásul egyik helyszínen sincs internet kapcsolat sem.

Rendezvény highlight összefoglaló videó azonnal

A film elkészítése iszonyú szervezési munkát igényelt, mely több héten át zajlott, jóval a rendezvény kezdete előtt. Stábunk végül 22 főt számlált, párhuzamosan kitelepülve az összes helyszínre. Minden egyes szekciónak saját rendezője és vágója volt, akik a helyszínen előzetesen megvágott és időzített previzualizáció alapján állították össze a saját szekcióikat, minden operatőrtől 20 percenként behúzva a forgatott anyagot. Taxisok és motoros futárok összehangolt munkája eredményeképp kerültek ezek a felvételek cégünk központjába, ahol a kompozitálás, feliratozás és a végső összevágás zajlott. A 125 éves ELMŰ highlight videója így a mai napig egyik legnagyobb teljesítményünk a műfajban, melyre nagyon büszkék vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?