Animáció sportesemények számára – Így készült a 2020-as Vízilabda Európa Bajnokság animációja – 1. rész

Miközben rendezvény háttereket hosszú évek óta készítünk rengeteg ügyfél számára, sporteseményekkel legelőször 2019-ben találkoztunk, hála az Impact rendezvény ügynökségnek. A FINA Water Polo World League döntőjére készült LED fal loop eredetileg csak egy konkrét programpont, a divatbemutató háttere lett volna, de a nagy sikerre való tekintettel az egész versenysorozat alatt végig használták. Nekünk nagyon megtetszett a közel 40 méretes formátum, mert ekkora mérettel még sosem találkoztunk, és elkezdtünk tudatosan helyezkedni a sport irányába. Így kértek fel minket a 2019-es BENU Magyar Kupa döntőjére, ahol szintén egyetlen óriási panelen dolgozhattunk. Ekkoriban már terjedtek a pletykák, hogy van esélyünk megnyerni az Európa Bajnokságot.

A project főpróbája végül a csoportok sorsolása, a Drawing Ceremony volt a Sofitel Hotelben 2019 október 22-én. A megbízáshoz számottevő mennyiségű stressz kapcsolódott, mert az esemény hónapokkal az EB előtt zajlott, és az előkészületek még alig kezdődtek el, de a vizualitásnak már a végleges nemzetközi esemény színvonalát kellett hoznia. Így történhetett, hogy mindössze pár napunk volt rá, hogy az egész rendezvény animációs arculatát megtervezzük. A grafikai anyagok hála istennek már készen voltak, így nem kellett teljesen nulláról indulnunk, de abban az adott pillanatban még egyetlen EB arculatos mozgóképet sem látott soha senki. Mivel tudtuk, hogy az általunk elkészített design kötelezően tovább fog gyűrűzni a versenysorozat arculatába, éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy a lehető legjobb eredmény születhessen.

Maga a Drawing Ceremony egy nagy központi LED panelt és 4 televíziót foglalt magában, illetve mi készítettük a tévéadás átkötő wish-eit és egyéb inzertjeit is. Csoport sorsolásról lévén szó, sokat dolgoztunk zászlókkal, amik látványos animáció keretében bukkantak fel, ahogy kihúzták őket. A fő problémát az adta, hogy az EB 2 dimenziós, pacákból álló design-ja nem feltétlen volt a leglátványosabb mozgóképen, mivel első sorban printre tervezték. Külön bonyolította a helyzetet, hogy az ügyfél a Nemzetközi Úszószövetség, a LEN volt, akikkel a rendelkezésre álló szűk időben alig lehetett kommunikálni. Óriási köszönet illeti Kovács Krisztina rendezvény igazgatót, aki az egész EB alatt végig védőhálóként szolgált számunkra, nélküle a munka sosem jöhetett volna létre.

A sorsolás végül sikerrel lezajlott, mind a helyszínen mind a televízióban, mi pedig kisimíthattuk felborzolt idegeinket, de nem sokáig. Mivel mindenki elégedett volt azzal, ahogy a sorsolás kinézett, hirtelen mi lettünk a nagy esemény fő várományosai is. Rengeteg egyeztetés, szervezés, visszatáncolás, és több egész napos meeting után az esemény előtt mindössze pár héttel, 219 legvégén nyilvános lett, hogy a Mimicry csapata készítheti a 34. LEN Vízilabda Európa Bajnokság összes animációját.

A 2020-as, 34. LEN Vízilabda Európa Bajnokság során a Duna Arénában 9 LED falra készítettünk két hétnyi animációt. Ez a cikksorozat ezt a témát járja alaposan körbe. A negyedik rész végén látható lesz egy nagy összefoglaló videó is az animációkról, de ha hamarabb meg akarja nézni, ide kattinthat.

Vélemény, hozzászólás?