Konferenciák közkedvelt látványeleme: a névinzert / bemutatkozó animáció

Néhány évvel ezelőtt a nemzetközi TED konferenciák mintájára készítettünk először bemutatkozó animációt a TEDxDanubia színpadára, méghozzá egyenesen ügyvezetőnk, Kőszegi Tamás előadása elé. Mára az animált névinzert egyike a legnépszerűbb szolgáltatásunknak. Külön öröm számunkra, hogy nincs olyan konferencia, ahol ne említenék meg az előadók, milyen jó érzés és megtisztelő volt látni a felvezető animációt előadásukhoz.

Vizuális koncepciótól függően különböző típusú névinzerteket gyártunk. Ami közös mindegyikben, az a hossz: annyi ideig tartanak, amíg az előadó felér a színpadra. Mivel az kellemetlen, ha a vendég a színpadon álldogálva várja saját bemutató animációja végét, a legegyszerűbb a hosszt egy próba keretében meghatározni. A névanimációhoz zenét is készítünk.

Sok rendezvény egyetlen központi design-ban készíti el bemutatkozó animációit, de a hatás érdekében készíthetünk különböző változatokat is. A 2017-es TEDxDanubia volt e téren eddig a csúcs, ahol a MÜPA színpadán összesen 9 különböző névinzertet láthattak az érdeklődők. Ebből mutatunk itt meg 3-at, melyeket egy felvonáson belül használtunk:

Ennek az animációnak a bonyolított verziója, ha az előadók fényképét is megjelenítjük. Ezt 2018-ban alkalmaztuk először, és a nagy sikerre való tekintettel minden ügyfelünknek javasoljuk.

Természetesen a szolgáltatás nem csak konferenciák számára érhető el, versenyek is használják. A Syoss Hair & Fashion Award Show például a döntőbe jutott designereket, illetve az alkotásokat is ilyen videókon mutatták be. Hogy a látvány egységes legyen, csak ezekhez az animációkhoz külön fotózást rendeztünk a döntőbe jutott alkotóknak. Külön érdekessége ennek az animációnak, hogy minden egyes designer aláírását is rögzítettük előzetesen, melyet szintén valósághűen adott vissza a kész látványelem.

Ha a színpadi látvány megengedi, a névanimációk akár több felületet is beteríthetnek. Ennek jó példája a Turisztikai Díjátadó Gála, ahol a nevek 7 LED falon repülnek keresztbe, mely a nagy térben egészen drámai hatást ér el. 

Vélemény, hozzászólás?