Rendezvény animáció LED falakra: így készült a Turisztikai Évadnyitó Gála látványa

rendezveny_gala_animacio_hatter

A Turisztikai Évadnyitó Gála évről évre a turisztikai szakma legfontosabb eseménye. 2018-ban a szervezők szerették volna a látványt egy új szintre emelni, ezért minket kértek fel arra a megtisztelő feladatra, hogy készítsük el a gála csúcsát képező “Év szakembere” díjátadó ünnepség animált háttereit.

Hogy az esemény design-ja a lehető leggrandiózusabb legyen, a megrendelő összesen 9 LED falat illetve vásznat álmodott a gálának helyet adó Kongresszusi Központba. Ebből 7, szabálytalan alakú, térben különböző pontokon elhelyezett felületre kellett a Mimicry-nek együttesen mozgó, egyetlen hatalmas képpé összeálló animációt tervezni és kivitelezni.

A rendezvényen kiosztott oklevelek design-ja a kék-arany színpárosítást követte, ezért az animáció is ezen a vonalon indult el. A kék-sárga egy gyakran választott színkombináció, mely a babiloni Ishtar-kapuig vezethető vissza. Mivel a 7 vászon koncepció szerint egy nagy, közös teret hozott létre, egyben kellett megterveznünk az egész felületet, meganimálni azon részeket is, melyek a vásznak között helyezkednek el. Ez jelentős számítási kapacitást, és hosszú render-időket igényelt.  A háttérbe egy organikus , legyező-szerű csigavonalakból álló, sötétkék 3 dimenziós absztrakt animáció készült, mely a szemet a középpontban kiíródó kategória, és díjazott név felé vonzotta.

Turisztikai Évadnyitó Gála animáció

Mivel a középső vásznat szegélyező 3-3 lelógó, függőleges LED elem kevéssé volt alkalmas összetett látvány megjelenítésére, ezeken részecskékből álló, vízesés-hatású animációt terveztünk. Az animáció legfontosabb eleme nyilván a név megjelenítése volt, ezért a győztesek neveit mind a 7 vásznon átfuttatva, az egész teret bejárva írtuk ki. A kiemelést 3 dimenziós arany részecske -gömbökkel és lens flare-ekkel tettük teljessé.

Vélemény, hozzászólás?